Wie zijn wij?

In Voorbereid Ouderschap werken wij, Jacobien Wagemaker, Ingrid Hankes Drielsma en Anne Marie Enneking-Louwerse, samen om Voorbereid Ouderschap als het ‘Nieuwe Normaal’ in de maatschappij te brengen.

Beroepsmatig kennen wij elkaar al jaren en vonden elkaar toen het cursusboek Family Centered Care in geboortezorg en neonatologie werd geschreven. Dit boek leidde tot de (door)ontwikkeling van diverse tools en trainingen in het PerinAtal menTal Health project.

Jacobien is kinderverpleegkundige, adviseur, trainer, projectleider, onderzoeker, moeder van een pre term geboren zoon en auteur. Zij stond aan de wieg van het nieuwe zorgsysteem Family Centered Single Room Care, van het Medische Kindzorg Samenwerking en medeontwikkelaar van de Kwaliteitscriteria ‘Wat Ouders Willen’. Zij heeft inmiddels al ruim 40 ziekenhuizen ondersteund met het maken van Quick Scans, business cases, projectplannen, nieuw- en verbouw plannen, het ontwikkelen van nieuwe informatie en tools. Zij blijft zich inzetten om informatie en trainingen te ontwikkelen en aan te bieden om Family Centered Care te integreren in opleiding en praktijk.  

Anne Marie is zelfstandig ondernemer met Benjamin Care waaruit zij medische hulpmiddelen ontwikkelt voor moeder en kind, kinder- en intensive care verpleegkundige, moeder van een extreem pre term geboren zoon,  Kangaroo Care  Consultant en gastauteur in het boek. 

Ingrid is verloskundige, kinder-, kinder intensive care-, intensive care neonatologie verpleegkundige, docent (NP), NIDCAP ontwikkelingsspecialist en trainer, auteur.